Monday, August 30, 2010

ekspedisi ke puncak bukit broga chapter 1 :))

Giler~ tu je yg ak mmpu ckp pd diri aku .. tp kdg2 besh jd gler jap.. hahah disebabkan ak sgt tensen wat esemen yg sgt belambak2 time master ni, ( x pernah ak rasekan sblm ni time degree), ak amik keputusan nak release tension untuk panjat bukit.. haha time bulan pose -- n ak pose time tu! aku akan tau consequencesnye g pnjt bukit ni.. coz ak da lm gler x pnjt-- since dr umo ak 5 thn.. huhu..

b4 ak citer ekspedisi ak g bukit broga ni.. ak citer dulu dia nyer tempat --

bukit ni terletak kat semenyih, selangor. dengan ketinggian 390 meter, 1279 kaki atas aras laut. Ianya terletak 5 minit drpd University of Nottingham kampus Semenyih. Pendakian mengambil masa 30 minit hingga satu jam. bukit ni jugak dikenali sbg bukit lalang-- bukit ni seyes penuh ngan lalang sbb puncak dia almost xde pokok.

ni ha gambar tempat dia --
ni amik dr 1 website, credit untuk pengambik gambo.. mmg lawa..

kan penoh lalang.. gambar puncak..

signboard , dekat ngan universiti nottingham.. wee~

so meh ak citer nape ak terjebak dlm aktiviti yg sihat lg extreme ni (extreme ke??-- pade ak extreme, sbb x bese).. ak masuk sbb -- tensen , makan bnyk time pose ni n nak wat blog ni.. haha seyes time tu ak bnyk gler esemen tp ak g gak.. ak masuk pon hosmate ak ajak.. join club civil engine dia.. huhu bayar rm15.. murah.. tu yg ak masuk.

kul 1.00 ptg -- ak sampai kat uitm.. tggu bas uitm yg kaler ungu tu dtg.. amek kiteorg dlm 30 org lebih ke sane.. kul 2.00 ptg kiteorg pon grk.. solat kul 4.30 mcm tu.. nek ke bukit dlm kul 5 ptg..

kat kaki bukit.. duk bincang ttg pembahagian pembawakan makanan n things..

solat asar b4 nek..

time nek ni ak x banyak amik gambar,, sbb ak thp penat gler.. bese la, ak mmg jrg gle exercise skrg ni-- fit xde. huuu... ak rs mcm separuh nak mati pon ad.. haha tp ak kuatkan jugak semangat nek ats.. xkan nak trn bawah balik kan...

curam.. gerun x??

ni hosmate ak yg ajak ak 2, DALILA.. sume salah dia sbb kesengsaraan ak.. haha tp ak hepi.. thanks gak :)

sampai je kat puncak, ak rase lega.. alhamdulillah.. sampai... mmg separuh mati ak nek td.. dahla ak asik stop.. plus org dok bawakkan ak nyer beg.. huhu thanks to sape2 yg tolong ak nek.. hmm tp bile sampai kat ats.. Masyaallah.. mmg cantik ciptaan tuhan ni.. Allah maha besar.. ak mmg terpegun n jeles kat sape ad dslr nyer kamera.. huhu..



Dslr nyer photo - lalang


puncak bukit broga yg kedua.. kteorg kat puncak pertama


nampak x kiteorg? ni dr pndgn puncak kedua .. ngintai eh??



dslr lalang malam...


da percaye ak kat atas?? haha


ak ngan hosmate lg sorang.. wanda..
.

tgkp gambar beramai2..

berbuka beramai2..

so kiteorg buke makan nasi kerabu.. ak xde selera sgt sbb terlalu penat.. so ak berenti kat sini dulu la,, bersambung chapter 2.. ak nak kuarkan gmbr2 dr hp ak plak.. n citer story turun bukit kul 2 pagi plak nnt..

p/s: SELAMAT HARI MERDEKA!

0 COMMENTS:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...