hari2 yg memenatkan~

so, aku mmg tahap giler penat for the 2,3 days nie-- sbb ap? ntah.. mmg penat.. start dr hari rabu ye.. rini ak rs mcm nak wat diari sket..

rabu, 19 ogos 2010.

kul 8.00 mlm --
ak kat meja mkn tgh memendapkan mknn berbuke dlm perut dgn bersembang jap ngan housemate, hanim.. tetbe abg ak kol.. dia ckp dia sakit, sesak napas + gastrik + migrain + demam + asma + sakit tekak. dia ckp dia da x tdo for 2 days. dia nak ak tlg urut bahu dia n glah amik ak kat umh sewa dlm kul 9 mlm. pastu ak pon urutla bahu dia dlm keta. da urut ak pon balikla umh sewa dlm kul 11 mlm mcm tu..

kul 11 lbh -- ak stat bukak lappy sbb nak wat esemen.. plus chat2 ngan kwn2 seperjuangan.. kul 1 pagi pon ak da ngantuk, ak pon glah tdo..

khamis, 19 ogos 2010

kul 2.30 pagi -- abg ak kol.. dia ckp dia br pas g klinik.. pki topeng oksigen.. sbb sesak nafas yg teramat.. ak pon agk la riso ngan kondisennye.. ak pon bg suggestion spy dia blk jb, sbb famili ak kat sane.. dia ckp dia nak balik cepat n tny ak sm ad ak boleh x drive dr shah alam ke jb.. ak pon suroh dia amik ak time tu..

kul 3 pagi -- abg ak amik kat umh ngan keta dia.. ak g isi minyak.. n then stat bwk dr shah alam ke jb. ak berenti kat 1 tmpt stesen minyak ni sbb dia ad mcd. ak beli kopi jap, n then stat bwk keta balik. dlm kul 5 pagi, ak berenti lg kat 1 tmpt rehat ni sbb ak nak minom kopi mcd td.. pas minom.. ak pon teruskan lg prjlnn.. kul 5.30 pg, ak berenti lagi kat kwsn rehat ayer keroh melaka. ak pon glah cr-cr ad x tmpt mkn kat situ.. yg ad hny -- kfc shj. ak pon orderla nasi lemak sbb nmpk menyelerakan so ak pon mkn kat situ.. abg ak tggu dlm kete..then ak smbg blk prjlnn.. seyes sgt mengantuk sbb ak mkn nasi lmk td.. pergh -- gler menyesal..

kul 8.30 pagi -- smpila ak kat jb.. umah sewa akak aku..akak ak pon duk lecture abg ak jap.. ak plak trus tdo.. pergh nikmat.. dlm kul 12 tgh hr, mak ak plak smpi dr mersing.. nak tgk keadaan abg ak lah ni... then mak ak ngan abg ak pon g lah hospital pakar puteri.. ak da xleh tdo time tu sbb bising n da panas.. akak ak plak ngah bersiap sedia nak g kerja yg masuk kul 4 ptg.. akak aku pon mmberi 1 amanat kpd ak untuk membeli 2 keping tilam.. sbb dikhuatiri mak ak akn tdo di situ (umah sewa akak ak kekurgn tilam ye)..

kul 12.30 tgh hr -- ak stat kontek kwn ku peneman hidopku di jb -- nadnyah.. wee~~ emang besh jalan ngan dia nih.. sbb dia tau jln2 di jb -- bnyk mmbntu aku ye.. ak pon bwklah keta myvi abg ak kuar.. g amik nadnyah yg sdg tggu ak di caltex berhampiran ngan ypj johor. dpt jmp nadnyah mmg besh.. yelah rindu kwn lm.. dia pon tunjuklah ak tpmt perabot.. aku beli 2 tilam -- satu hrge rm 95, satu lagi harge rm45.. -- total rm140.. ak gune credit kad akak aku -- dbs bank credit card -- pe lg, swipe.. kihkih..

kul 2 ptg -- g jusco n termnl bas larkin (nak beli tket bas esoknye) ngan nadnyah.. ak kene balik awl sbb ari sabtu ak ad tndtgn prjnjian ptptn.. ak beli tiket kul 8.30 pg ngan hrpn ak leh sampai kul 2 ptg n leh la ak g uitm n mnx pengesahan dr mn2 lecturer,. tetbe, mak ak da kol ak -- dia ckp abg ak kene thn wad.. -- sbb tonsil. hmm penyakit yg ak hidap sjk dr kecik.. skrg abg ak dpt, n then lg trk dr aku -- smpi da bernanah.. huuu.. kene thn 2 hari.. mak ak soh ak cpt2 ke hospital.. aduh bosannye -- spoil mud tol.. ak jln je ngan nadnyah.. sbb ak dulu kene thn wad pon kene tggl sorang2, xde hal pon.. boleh pk mcm tu?? lgpon ak nak release tensen sket.. x leh ke??

kul 5 ptg -- mak ak da tny ak kat mn.. hangin tol aku.. ak g anta nad ke umah dia jap n then heading ke hospitall.. ak duk situ smpi kol 10 mlm.. mak ak kuar dlm kul 7 mlm.. menjanjikan nak bwk nasi grg aym ke aku nnt -- untuk berbuke pose -- tp nasi yg dijanjikan x kunjung tbe.. ak pon kol mak ak.. dia ckp ns grg ad kat umah sewa akak aku.. rupenye mak ak teros balik ke umah sewa akak aku ke??? adoihh-- kecik ati org yg berpose nih .. kul 10 ak pon drive kete abg ak ( yg ak isytiharkan mnjd kete aku for the day) n heading balik kat umah sewa akak ak (akak ak hbs kije dlm kul 2 pg).. kul 10.30 barulah ak dpt mkn ns grg aym -- tnp ditemani sesape-- sedih n syahdu sungguh.. kul 11 mlm ak tdo..

jumaat, 20 ogos 2010

kul 2 pg -- akak ak balik umah sewa dia -- tdo sebelah ak.. n kejut ak.. "jap lg kite g sahur ye".. ak ok je.. kul 5 pg akak ak kejut, kiteorg g mcd larkin -- ak mkn fillet o fish.. balik sahr, ak smbg tdo...

kul 7.15 pg -- ak bersiap2 nak balik ke shah alam kul 8.30 pg -- diantar oleh mak ak ke larkin jap.. n then ak pon nek la bas tu.. tggu punye tggu, bas tu grk dlm kul 9.10 pg .. ak da riso.. menyesal ak x beli tket tranasional.. ak takur sampai shah alam lmbt.. takut uitm da ttp.. mcm2 ak pk.. rs mcm nak nagis pon ad.. kul 9.10 bas pon grk.. relieve la sket.. kul 11.10 bas tu berenti kat kwsn rht kat yongpeng.. tggu bangse2 len g lunch.. ak da x sdp duduk.. kul 12.00 driver x nek2 lg.. bengang gler ak.. nak sampai shah alam ble ni???? tetbe driver nek.. ckp sape nak g shah alam ngan klang nek bas sbelah.. bas konsortium.. aduhhh ak da mkn nak gler je.. ak da nak maki je driver bas tu.. nak ckp dia g lunch, dia pose.. sakit jiwa.. ak pon tukarlah bas.. bas sebelah tu, driver ngan sorang penumpang chinese ni dok gaduh2 smpi thp da tolak2.. ak jd malu sbb org melayu yg tgh pose ni duk marah2 lbh dr bangse len.. ak pon neklah bas tu bile dorang da settle gaduh..

kul 12.30 tgh hr -- bas tu pon mule gerak .. better bas ni laju.. ak rs relieve sket sbb bas tu mmg laju and dia trs trn shah alam, kalu x dia turun kl dulu.. bengang tol ak .. kul 2.30 ptg, ak da nmpk ad sign board -- shah alam 38 km.. fuh giler sket.. kul 2.45 ptg, bas pon smpi la ke stensen bas shah alam seksen 17 then ak nek r teksi ke seksen 7.. da smpi umah sewa, ak tros amik dokumen ptptn kat umah then chow ke uitm..

kul 3.30 ptg --
nasib la ad sorang lecturer laki2 ni dia bek ati nak bg cop pengesahan kat aku.. :) very happy its done untuk pengesahan.. pastu ak pon balik laaa... esok, kul 10 pg ak akn g sign ptptn..

ak pon balik umah sewa ak.. then tdo.. hidong ak da selsema -- ad tnde2 nak demam balik nih.. :((

Comments

Popular posts from this blog

MBA UiTM. Mahu Join?

MyBrain 15 MyMaster : Surat Tawaran, Yuran, Pembayaran Balik

Gong Xi Fa Cai to my best fwen!~