ketibaan dajal~

assalamualaikum..

ak baru2 ni ad tgk series the arrivals form youtube.. agak shocking.. the scariest part is when the Dajjal is come.. pengiraan bilenye dajjal dtg di dlm the arrivals ad yg mengatakn ia x semestinye betol.. tp pd ak, kite sudah seharusnye berjage2 mulai skrg..

knp ak agk percaye pengiraan ketibaan dajjal?

sebab.. ak selalu mimpi pasal hari kiamat since ak form 5..
ade yg ckp tandenye -- ak bnyk dose, Allah nak mengingatkan ak spy dekat dengannye..
-- ade juge yg ckp ak akn mendapat kesenangan pasni..
wallahualam...

so berckp ttg ketibaan dajal.. cr pembuat series boleh dikatakan meyakinkan org rmi yg melihatnye -- yg bercerita ttg freemason n illuminati.. menggunakan hollywood as dorang nyer base camp untuk merancang apepon plan.. n kalu tgk artist yg terlibat dgn ajrn ini adalah madonna n lady gaga n rmi lg.. ajaran yg memuja iblis..

so kalu diikutkan omputih, mereka mengagak ketibaan kiamat adalah pd 2012.. seperti dlm citer 2012 tu.. tp dlm pengiraan the arrivals tu lbh krg slps thn 2020.. lbh kurang lah..

rmi jugak yg mengatakan dajal kecil sudah keluar.. contohnye sai baba.. buleh tny pakcik google eh pasal ability sai baba ni.. ability dia lbh krg mcm dajal besar nye ability.. n sudah mmpnyi bnyk pengikut pelbagai bangsa n dr mane2 pelusuk dunia..

so ap objekif dajal memperkenalkan ajaran freemason n illuminati ni?
-- untuk menghapuskan kepercayaan manusia terhadap agama.. n mengalihkan pemahaman mereka kepada iblis n dajal.. dan supaya manusia mati dlm keadaan betul2 syirik dan kafir.

ak mmg agak gerun bile memikirkan pasal kdtgn hari kiamat ni.. dan ak rase ini adlah future kpd dunia.. internet, komputer, kereta , mesin canggih.. adalah future kpd dunia.. dan pasni xkan ad lbh advance dr ini..

bak kate sorang ahli sains (yg pki kusi roda tu.. lupe da name dia) di u.s " kite mesti cari planet lain untuk mengekalkan populasi manusia kerana bumi ini sudah terlalu tua" dia mengagak dunia hny mampu bertahan dlm mase 100 tahun shj lg. ini adlah perkiraan sorang saintis yg hny mengikut kpd teori sains semate2..

dajal n iblis tidak fokuskan kpd umat islam shj, krn pd mereka kbnykn umt islam sndr sudah lalai dan alpa sprti penganut agm2 lain.. hny pada name.. mereka fokus pade semua manusia yg masih percy kpd agame.. mahu memesongkan sementare boleh sblm mereka mndpt hidayah Allah..

bagi kite umat islam,

ade care untuk menghadapi ketibaan dajjal dgn menepis sgla fitnah dajjal

-- dgn selalu membace 10 ayt pertama surah al - Kahfi -- akn terhindar dr fitnah dajjal.. hny ini shj cr untuk kite tidak percaye pd fitnah dajjal.. wlpn kite skrg ini sudah mengatakan " aku xkan percy kpd ajaran dajjal nnti".. ataupun kite mmpunyai education, harta yg sgt bnyk.. sume tu xkan membantu..

-- surah ini jugak kalu dibace pd hari jumaat, akn diampun dose2 sehingga jumaat yg akn dtg.

-- dan juga akn bersinar2 diri kite ini dr kaki kite hingga ke langit..

ak dulu time skul selalu bace gak ngan dormmate.. rindu time tu.. so, selalulah bace surah ni spy kite x prcy pd fitnah dajjal sbb ak mmg mau meninggal dlm keadaan ak masih islam.. salam~~

Comments

Popular posts from this blog

MBA UiTM. Mahu Join?

MyBrain 15 MyMaster : Surat Tawaran, Yuran, Pembayaran Balik

Gong Xi Fa Cai to my best fwen!~