pengembaraan bersame mak -- persiapan raye 2010!

so raye nak dekat.. asek ak wat post pasal xpdc ak ke bukit je kan.. haha sekarang ak nak wat xpdc ak bersame mak tercinta.. hehe persiapan raye.. hhihi ak tolong mak ak drive ke bandar untuk membeli pape yg patut.. kuikui.. seyes org2 pelik tgk ak tgkp gmbr.. sampai ad yg terperasan ak tgkp gmbr dorang.. heh..

kul 8.00 pagi mcm tu ak kuar ngan mak ke 4 tmpt, ak akn trgkan berdasarkan gmbr2 di bawah.. haha

first stop -- tempat basuh kete.. pagi2 da ramai olang woo.. penat gak tggu.. pastu mak ak nak polish lg -- sejam tunggu.. hehe

nampak kete bederet? ni kete2 b4 keta ak... huhu

kete ak.. kat tepi kete2 bederet tu.. hmm kotor benor nmpknye...

muke mak yg tensen tunggu.. kihkih.. seyes senget tudung mak..

kete dibasuh.. thanks uncle sbb wat kete sy bersih..


second stop -- pasar.. ni ak nak memperkenalkan mersing sket r.. ak mmg suke tmpt aku ni sbb kemudahan dia bnyk.. n tmpt pun lawa,,, meh la dtg sini.. holiday.. hihi



pemandangan luar psr, lawa x mersing?


nilah keadaan pasarnye.. mengikuti mak dr belakang,, haha
udang besar gile.. haha sekilo rm40.. wah.. mak beli setengah kilo nak masak paprik time
pagi raye nnt.


tau x ikan ni?? ni nmnye ikan sebelah.. mak x beli pun ini.. sj tgkp gmbr je..hihi


serai.. mak beli 2 ikat.. nak masak rendang di pagi raye..


sayur2.. sgt fresh.. masak lodeh..

ni mak ckp cili kering yg elok.. merah menyale.. tp ble nak beli, tuan punye kedai xde.. free agaknyer.. haha

next stop: pasaraya ulfah ( dekat ngan stesen bas mersing )

so disebabkan brg2 x ckp kat pasar, mak pun bercdg nak ke 1 kedai ni nmnye pasaraye ulfah.. haha ak pun zoom (drive) kan mak kesane...


mak suroh amik troli.. ak amik jelah.. obey.. haha

mak nak beli bawang kecik.. tp nak kat hbs gak.. so x jd beli.. ak announcekan -- SHORTAGE!!

last2 beli ini je...

last stop: kedai kat kg... ak seyes da pnt..

nilah kedainye... ak x trn sbb da penat.. huhu mak ak beli r pape yg x lgkp lg disini..

nilah kampungku.. kampung seri pantai.. yg dulu ad berita kat tv3 pasal mendulang emas tu.. sinilah kampungnyer..


last, singgah jap beli rambutan untuk buke pose nnt.. seyes malas ak nak kuar kete.. ahha

Comments

Popular posts from this blog

MBA UiTM. Mahu Join?

MyBrain 15 MyMaster : Surat Tawaran, Yuran, Pembayaran Balik

Slab Slai 2015 / 2016