pom pom pom bunyi mercun!! :))

raye tahun ni yg bestnye adlh persiapan raye.. so dlm entri kat bawah tu korang dapat tengok persiapan raye ak kan.. dulu ak letak tajuk " pengembaraan bersame mak -- chapter 1 kan?" ak tukar jd "persiapan raya 2010" kat tajuk belakang tu.. sbbnye.. ak ade masalah teknikal yg tidak membolehkan aku nak transfer gmbr2 persiapan raye untuk dibuat chapter 2.. huhu sedeh..

so raye tahun ni x best sgt.. yg bestnye persiapan raye dia.. n mlm sebelumnye -- grand opening -- men mercun.. huahua.. ad 1 blogger ni dok marah sbb kg ak ni men giler2 mercun.. dia x thn nak dengar.. kihkih sori brother.. i x sengaje..

so investment mercun tahun ni dlm rm150 lbh.. not my fault eh beli mende ni sbb skrg da bnyk supplier yg boleh beli ngan hrg yg murah.. even badan2 kerajaan sndr could give free to their relatives, sedare2.. n sell murah kat org2 len.. huhu..

persiapan ak sebelum men mercun:

1. doa time solat -- supaya x jd pape.
2. sengseng lengan baju and seluar..
3. men ngan abg n akak aku..
4. redha..

so ni lah mercun2 yg ak n siblings ak da men b4 mlm ry:

mercun roket.. best bunyi dia mcm ni --- swing swing!! hahah best dimenkan bile men ngan serentak.. akan meghasilkan 1 gema yg menyatakan " akulah pemain mercun di duni!!" hahaha xde pun title tu...

small mountain -- mercun ni lawa.. agak mahal.. beli sket jew.. bunyi?? xde sgt pon..letak atas tanah jew.. nnti dia pop out sndr..

mercun bola-- x hbs men.. sbb bunyi dia agak annoying.. sgt bingit..!!!

thunderclap -- mercun yg agak bahaya sbb dia pegang kat tangan n then halakan kat udare.. huhu ramai yg mati sebab mercun ni..

bunga api -- ni jadi sumber api untuk bakar mercun2 tersebut.. sebab senang nak sekalikan semua mercun.. bakar sekali rap..

mercun padi / papan -- mercun ni sangat bingit.. kesukaan akak aku.. huhu..

so sesape nak main mercun tu, kenelah berhati - hati ye.. main mercun ni memang bahaya.. x dinafikan.. saya main pun atas supervision org lebih tua.. abang n akak saya.. :))

n yang penting -- jangan nak memandai - mandai jadi saintis wat mercun sendirik.. apa daaa..

Comments

Popular posts from this blog

MBA UiTM. Mahu Join?

MyBrain 15 MyMaster : Surat Tawaran, Yuran, Pembayaran Balik

Slab Slai 2015 / 2016