introducing the FB app yang paling disukai dan dipuja2..

salam malam..

hari ni mis twit malas nak kuar mane.. just blogwalkin.. n bukak facebook.. then aku bukak fb group aku-- group kelas mba. hihi.. nak citer sket pasal app ni.. mmg besh! dulu time degree, aku pakai yahoo groups.. agak susah pakai yahoo group ni, sebab ape, x semua orang masuk. just masuk mungkin nak tengok paper2 yang di download , schedule2 yang penting ker.. then bile fb wat group ni, senang sket, sebab memang orang akan online ke fb n bagi feedback dengan cepat! meh aku terangkan ape dia nyer benefit berdasarakn gambar di bawah:

1. FB group doc

dalam group ni, boleh letak document (more to notes la lebih kurang), semua members dalam group ni boleh meletakkan ape2 yang penting. kalu macam gambar di atas, aku letak name2 lecturer n subjek2 dorang untuk memudahkan kawan - kawan aku menulis name2 lecturer kat paper exam dorang.. kalu x tulis name lecturer ngan betul, kan kene tolak markah.. tol?

2. FB group chat.

untuk gambar di atas, semua members boleh chat serentak. kalu ade ape2 assignment, ape2 yang berubah, bende2 yang penting,, or bende2 yang crap untuk diperkatekan, boleh chat beramai2.. kalu sebelum ni chat hanye dua people je kan.. tapi kali ni, sume orang boleh chat bersame2! relationship makin erat.. x gitu?

3. FB group setting


untuk setting, hanye admin yang boleh wat nih.. admin untuk group ni boleh dibuat lebih dari seorang.. hihi tapi better sorang, btol? sebab nanti serabut.. untuk setting, group ni boleh dicreatekan email sendiri, if ade member yang nak gune yahoo mail or google mail untuk post pape without open the fb, boleh aja! group ni pon boleh diletakkan picture profile untuk lebih best n boleh setkan privacy concern..

4. finally, the overview.

so, last but not least, nilah page overview FB group aku. ade members, everyone can post, boleh letak link, gambar, video, event dan juge doc (no. 1 tadi). group ni xkan menutup pandangan anda melihat siape yag online. stil notification dan segale alert stil be on coz the group is still under your personal FB (jangan lupe tu!)

cume kekurangan group ni, x leh nak download ape2 slide ke, or document from microsoft offices. tapi stil ia sangat membantu aku ngan kawan2 kelas aku.. :)

Comments

nora said…
wow leh try neh
phatien88 said…
try jgn x try.. veli gud maa

Popular posts from this blog

MBA UiTM. Mahu Join?

MyBrain 15 MyMaster : Surat Tawaran, Yuran, Pembayaran Balik

Gong Xi Fa Cai to my best fwen!~