masalah penahanan transkrip ijazah..


hoho salam malam.. dah lame jugak mis twit x update blog nehhh..

so rini ak nak citer prob ak dengan penahanan transkrip ijazah ak dek peminjaman buku library yang ak rase ak dah pulang.. bengong..

so konvo ak adalah pade 5/12/2010.. tapi cannot continue with the payment coz transkrip ak ditahan.. time ak dapat brite ni ak kat shah alam. mak ak kol bagitau yang sijil ijazah ak ditahan and cannot convo dis disember..

hmm reason ditahan? ak tidak memulangkan sebuah buku titlenye "New Products Management" yang dipinjam pada tahun 2008.. ak masuk degree pade tahun 2007 sampailah 2010.. so dua tahun aku x pulangkan buku tersebut.. so dah dua tahun, nak tahu berapa dendenye?

RM 489.71!

wah, ak nak cekau duet mane ye.. agak2 nye pihak uitm concern x pasal beban ni? xde ke follow up untuk masalah ni? hanye bagi surat je ke...

hmm setahu ak, ak dah bagi balik buku2 library time degree dulu.. ak akui:

1. ak memang banyak pinjam buku
2. suke antar lewat buku
3. selalu kene byr dende

pk2 logik, buku yang belambak ak pinjam n antar balik tu, xkan 1 buku je ak x pulang? adeh.. nampaknye ak x konvo laa sem nih.. ak konvo master jelah jawabnye...

ak pon duk koling uitm.. then dia cakap dia try cari buku tu then amik no tepun ak.. untuk follow up balik.. esoknye , ak tunggulah dia koling.. tapi x jugak kol.. adeh.. ak ingat nak gi jugak uitm ni.. nak settlekan masalah ni..

then, ak try kol balik... sebab ak nak gi time before hari raya haji.. takut dorang cuti la plak kan... then bile ak kol,, dia cakap buku tu dah ditemui..

fuh.. ALHAMDULILLAH... giler lega.. x sia2lah ak berdoa supaya ade lah buku tu..

tapi yang geramnye.... dorang ni x reti2 nak kol ak balik ke? then dah x reti nak mintak maaf? naseb ak x gi uitm n tergerak hati nak kol dorang balik.. kalu x? melayang duit tambang bas ak.. dorang nak bayar ke? memang x la kan..

p/s: selamat konvo.. ak dah xde mood da nak konvo nih...

Comments

Popular posts from this blog

MBA UiTM. Mahu Join?

MyBrain 15 MyMaster : Surat Tawaran, Yuran, Pembayaran Balik

Gong Xi Fa Cai to my best fwen!~