Sunday, December 26, 2010

ade sesape nak sambung master or phd?


salam pagi...

rini mis dah bersiap - siap nak gi pasar nak beli ikan, ayam and etc.. hehe sempat lagi tulis post..

hehe back to saye nyer tajuk.. ok, ade sesape nak sambung master or phd? or sesape yang sekarang ni dalam master atau phd tapi takde biasiswa? macam mis.. kihkih.. ok, sekarang kerajaan memperkenalkan bajet mini untuk menggalakkan pelajar2 menyambung pengajian mereka ke peringkat master atau phd.

bajet ni disediakan oleh kerajaan untuk pelajar master dan phd yang sudah dapat tempat untuk meneruskan master atau phd mereka. hihi tapi bajet / biasiswa ni hanya cover yuran je. boleh mintak ptptn untuk sara diri nanti..


ok, for those nak sambung tu, kalau uitm, ade interview. tips2 untuk interview:

- jangan teragak - agak untuk menjawab soalan.
- yakin pada jawapan anda walaupun ia salah.. bedal je.. hihi
- berlatihla cakap omputih..
- spontan. jangan bawak sebarang kertas kecil untuk membantu anda dalam bilik interview.
- try la compete ngan other candidates.

p/s: time mis interview dulu ade 3 orang. sume dapat. alhamdulillah. sambunglah kalau susah nak dapat kerja tu dan sementara kerajaan bagi bajet ni lagi.. :)

3 COMMENTS:

micky eyqa said...[Reply to comment]

hehehe thanz 4 ur info :)

mis twit said...[Reply to comment]

welcome! ;)

nUmara... said...[Reply to comment]

baru tawu ade mende alah ni.. huhu
thx!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...