join segmen "Dulu aku nakal" by Ben


salam pagi.. ni first time mis twit masuk segmen by ben. kalau korang nak join KLIK SINI. memang menarik. hihi jum kite ape dia nyer questions:

1. nama sekolah rendah dan sekolah menengah + tahun.
bab ni saya ade 2 sekolah rendah dan 2 sekolah menengah, hihi
- sekolah kebangsaan seri manjung - 1995
- sekolah kebangsaan bandar mersing - 1999
- sekolah menengah kebangsaan seri mersing - 2001
- sekolah menengah sains sultan iskandar - 2004

2. aktiviti kokurikulum yang diceburi.
kebanyakannya memang PBSM. tapi pernah gakla masuk kuiz2 mewarna, kuiz kesihatan.. kalau kelab - selalu masuk kelab math, kelab muzik. saya ni more to art person!

3. Jawatan yang disandang dulu.
time sekolah rendah - pernah sandang pengawas perpustakaan, dan pengawas lab. (lab pon ade pengawas! haha)
time sekolah menengah - kebanyakannya akan memegang ajk kelas keceriaan dan juge ajk dorm keceriaan. saya dah cakap saya ni more to art kan? haha

4. nama guru kesayangan.
cikgu jun. -- kaunselor yang banyak membantu saya. saya memang seorang pelajar bermasalah time berada di sekolah menengah. :(

5. subjek paling suke dan x suke.
suke - math modern
x suke - fizik
sori cekgu! hihi

6. kawan baik masa sekolah dulu.
time sekolah rendah -- syazwani, fareha
time skolah menengah -- hanah, belle, ain, lin, palot, jibam, nadia. hoho grup saya ni kebanyakkannye giler2

7. cita - cita.
arkitek atau landscape designer. ntah nape lari benor dari ape yang saye amik dulu, pure sains. haha

8. artis feveret masa skul dulu.
- linkin park, yellowcard

9. perkara yang tidak dapat dilupakan masa di sekolah.
saye dimarahi oleh cikgu HEA sebab membawa walkman. haha kene wat surat perjanjian lagi supaya tidak membawa lagi walkman di dalam kelas dan skul! adeh.. agak-agak saya ikut x? hahah then cikgu tu tanya macam mana nak masukkan kaset dalam walkman tu, saya pun tunjukkan lah bagaimana cara-caranye dengan SOPAN. hihi

10. Jika kembali ke sekolah, apa yang anda ingin lakukan.
belajar betul2.

11. ceritakan kenakalan semasa sekolah dulu.
dulu, saya pernah menunggang sebuah motorsikal ke bandar. saya time tu xde lesen pon. pulak tu time tu cuti sabtu ahad dari sekolah menengah asrama saya. then time tengah bawak motor tu, saya jatuh dengan SENDIRINYA dan kene jahitan sebanyak 15 jahitan di mulut sebab kene jalan yang bertar tu.. adeh.. pastu saya kembali ke sekolah dan kawan - kawan saya kecoh mengatakan muka saye dah x nampak ape dah, padahal mulut aje. saya pun dipanggil cikgu HEA sekali lagi.. haha pastu time nak bukak jahitan, saya mintak cuti 3 hari kat cikgu HEA walhal bukak jahitan tu 3 minit aje. miraclenye -- dia bagi cuti tu. haha

p/s: kalau cikgu bace ni, mati saya.. kihkih

Comments

SGT SUKER BLOG NIH.... I POLO...

LEH AJAOR CAMNER NAK KEMASKAN BLOG?... tq
mis twit said…
boleh.. nanti saya ajar.. hihi thanks sebab suke. :)
BeYLa! said…
mak aihh 15 jahitan kt mulut tu cmne?? kat tepi mulut ke? warghh saket nyehh! kesain nyehh, bese laa klu cikgu tu wlupon dea pnh mara kite dea kesian tgok kite sbnanyeh.
teheee :D
mis twit said…
@beyla - 7 jahitan kat dalam mulut. the rest kat luar bawah bibir. so memang x nampak. kihkih kalau ade luke gini, bek makan air gamat. cepat kering luke tu.. :)
deAnza-wAnda said…
siap ko! aku gtaw kat cekgu ko tin hahha
mis twit said…
bgtau la.. haha
Rozuan Ismail said…
salam perkenalan..saya rozuan
Bayu Kenangan said…
seronokkan waktu sekolah dulu... :)
uishhh 15 jahitan . byknyee
Miela Tahril said…
saya baca dtg dari blog bro ben :)
SyafiqaNabila said…
group saya mmg giler2 kebanyakannya~ i like!
Nur Mudrikah said…
adoi..ramainya tak suka fizik..macam mana nak ajar fizik nanti uh..

datang dari umah encik ben ashaari singgah sini cari kawan.. salam ukhwah=)
mis twit said…
hoho x sangke ramai yg berminat nak bace.. thanks!

Popular posts from this blog

MBA UiTM. Mahu Join?

MyBrain 15 MyMaster : Surat Tawaran, Yuran, Pembayaran Balik

Gong Xi Fa Cai to my best fwen!~