mengerikan naik bas ekspres..

salam petang..

semalam mis dok tengok berita pasal kemalangan kat cameron tu. mengerikan betul.. sampai 27 orang meninggal.. masyaallah.. hish..


saye pernah naik satu bas ekspres dari jb ke shah alam. mase tu saye naik bas x tau ape name.. beli tiket ngan harge rm35. beli agak mahal coz nak dapat sit yang best. huhu

dalam tiket bas tu tulis 8.30 pagi. tapi dia jalan 9.15 pagi.. hmm geram gak sebab nak kejar something kat shah alam petangnye. hish.. then bile dah jalan tu, oklah sket perasaan..

bas tu stop kat yong peng tempat bas selalu berhenti dalam kul 10.30 pagi. hmm oklah.. saye pun turun n beli pape yang patut. pastu tunggu punye tunggu pukul 11 pagi x jalan lagi. batang hidung drebar pon x nampak.

kul 11.30 pagi, drebar bas baru nampak muke. pastu ade satu pergaduhan kat bas sebelah. nampaknye drebar dia ngan orang yang naik bas dia bergaduh. customer ni x puas hati sebab bas tu lambat sangat jalan. bas tu lagi lame tunggu dari bas saye. giler r.

yang geramnye, drebar tu yang giler naik sore kat customer tu. kesian pulak kat customer tu. drebar tu sampai ajak bertumbuk. bengang x? rupenye bas sebelah pun nak ke shah alam. cume kene turun ke kl dulu baru ke shah alam. samela macam bas saye.

then drebar sebelah ngan drebar saye wat satu keputusan untuk ke satu destinasi. bas sebelah ke shah alam terus dan bas saye ke kuala lumpur. saye pon beralih ke bas sebelah.. huh..

kul 12 tengahari baru bas yang saye naik gerak ke shah alam. nak tau kul berapa sampai shah alam? tepat kul 3 petang. 3 jam tepat. selalunye walaupun naik kereta, mau makan 5 jam. dapat imagine x betapa lajunye bas tu? dah la dapat drebar yang memang panas baran.

macam manelah x banyak eksiden jadi kat atas bas yang melibatkan bas ekspres.. attitude driver itu sendiri sudah semestinya kureng. pihak syarikat bas harus lebih monitor pada customer komplain sebab itu yang akan mengurangkan kejadian yang x diingini atas jalan.

so, saye pun membuat keputusan untuk naik bas transnasional sahaja. itu je bas yang betul2 selamat saye rase. walaupun agak kurang selesa sebab ade 4 kerusi satu row, dia jalan on time, kalu lambat sampai ke destinasi pun, mungkin kerana jam, or hujan lebat. keselamatan itu mesti diutamakan..

p/s: naik flight kan best..

Comments

Popular posts from this blog

MBA UiTM. Mahu Join?

MyBrain 15 MyMaster : Surat Tawaran, Yuran, Pembayaran Balik

Gong Xi Fa Cai to my best fwen!~