menipu di kaunter.. agak2 la..


salam malam..

its been a while mis agak kurang mengupdate dek melayan perasaan sangat. watever it is, life must goes on~~~

ok, rini saye nak citer something yang berlaku kat supermarket.

me n my sis ke supermarket mahu beli barang. barang agak banyak. then saye pon membawa bakul barang tu ke kaunter nak bayar. my sis pon dah bersedia dengan memegang dompet hitam nyer nak membayar.

then adelah sorang makcik ni beratur belakang saye. dia nak bayar satu barang je. iaitu kopok super ring.. pastu dia cakap kat juruwang tu..

"sekali lah".. time tu turn akak saye bayar..

saye ngan akak terkejut.. "ni pehal plak ni..." (dalam hati.. hihi)

saye pon menjeling ke arah akak.. dia pon x tau nak cakap ape.. kang cakap x hormat plak.. pastu makcik tadi agaknye bengang xde respon yang dia harapkan dari juruwang dan kami.. kami hanye melihat juruwang yang tekun membuat kerjanye dengan semakin cepat.

makcik tadi pun bercakap lagi..

"sekalilah.. nanti makcik bayar.."
kami terkesima lagi.. adeh.. x tau nak cakap ape..
pastu juruwang pun membuka mulut.. "makcik gi scan dulu harga dia.. bagi duit dulu, baru saya masukkan sekali barang ni dalam list cik ni..''
makcik tu balas - "makcik x reti la gune scan tu.."

aik? x reti? biar betol.. pastu saye tengok juruwang tu mengendahkan makcik tadi sampailah selesai turn my sis.. makcik tadi punyelah bengang + sengih2.. hmmpphh

dah bayar tu, turn makcik tu pulak.. hihi

p/s: credit to juruwang.. if dis penipuan.. tensen jek..

Comments

cik miera said…
la..ada jugak manusia mcm ni kn..

Popular posts from this blog

MBA UiTM. Mahu Join?

MyBrain 15 MyMaster : Surat Tawaran, Yuran, Pembayaran Balik

Gong Xi Fa Cai to my best fwen!~