pontianak kampung batu.. ish ish..

vs


salam petang..

aritu mis ade tengok satu drama movie dari astro name dia -- pontianak kampung batu (PKB). hehe agak interesting dia nyer citer. sebab saye rase dia tiru sket citer twilight.. saye memang peminat citer twilight, so wat comparison lah..

ape yang same ngan citer ni dengan twilight:

1. pontianak dia pakai payong, sebab malaysia ni panas.. kalau citer twilight, memang tempat tu asek hujan memanjang, so memang pontianak suke berkumpol kat situ.

2. ade bad and evil.

3. minom darah lembu bagi yang good side. kalau yang jahat minum darah manusia.

4. men gigit2 segale.. aku gigit ko, ko jadi pontianak.. ko gigit, dia dia mati.. haha

5. cakap bahase baku, kalau macam twilight edward cullen cakap ala - ala berbunge gitu sebab dari zaman lampau.

tapi citer ni walaupun agak meniru, tapi lawak. tapi watlah kelainan sket macam minom darah ikan ke (ikan kan senang nak cari kat malaysia ni), boleh jadi invisible ke.. hihi..

p/s: cube orang kite amik novel dari malaysia and buat citer daripade tu, lebih natural.. citer ni rasenye ade kul 9 mlm khamis x silap..

Comments

kita pun ada tgk jugak ni..hbby pun ada ckp mmg tiru citer twilight wlupun mcm tu kira best jugak la sbb selang seli ngan aksi lucu kan..hehe :)
mis twit said…
tulah :) mmg lawak!

Popular posts from this blog

MBA UiTM. Mahu Join?

MyBrain 15 MyMaster : Surat Tawaran, Yuran, Pembayaran Balik

Gong Xi Fa Cai to my best fwen!~