Wednesday, January 26, 2011

saye eksiden!

salam pagi..

hihi post ke dua mis rini.. misi bw kat bawah ni, tunggu berukband fully recover dari quota yang da habis nih.. tensen jek.

so semalam, mis balik dari kelas dalam kul 6 petang. al maklumlah, jalan shah alam ni penoh dengan roundabout. time nak balik tu, selalunye kat bulatan tu memang banyak lah kete nye.. saye naik motor aje.

sampai kat situ, saye nak menuju ke pukul 12, maksudnye nak tegak la kan. dan saye pun berenti la di sebelah sebuah keta ni, sebelum masuk bulatan tu. keta ni pon berenti gak. tengah asek2 memandang ke kanan, saye ni berade di kiri keta dia ye.. pemndu ni pon menggerakkan keta dia sedikit. ape yang saye nampak time tu, dia memandang ke arah kanan..

saye pon berpikir, dia ni agaknye nak ke mana. takut dia nak amik kiri (pukul 9), saye ni kena berenti n bagi jalan kat dialah. tapi memang time tu yakin sangatlah dia ni nak amik pukul 12 or 3 or u turn balik sebab xde sign2 signal yang dia nak amik pukul 9.

yang peliknye, time dia gerak tu, dia amek side sebelah kiri sket. saye agak tergamam sebab tindakn dia yang mengirikan keta dia tu tanpa pikir ade motor kat sebelah kiri ni. makin lame makin kiri..

last2, tayar keta dia terseret tayar motor depan saye. saye pon time tu kan tengah stop, mengerengkan motor saye sebab nak bagi dia lalu.. n dia terus blah..

wat??? geram betol.. kalau nak masuk ke bulatan tu, perlu ke nak amek side kiri? aiseh, terus jelah ke depan. ye x?

so, balik je rumah, badan tetibe lemah giler + lenguh2.. nak demam balik ni.. tidur kejap. bangun je, demam.. demam kali ke 2.. tensen..

p/s: saye ni fobia dengan kene langgar.. sebab pernah dilanggar dulu.. bahaye naik motor kat shah alam ni.. lagi2 kat roundabout tu. rela ade traffic light.

0 COMMENTS:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...