Saturday, January 8, 2011

tensen lecturer macam nih~


salam petang~~

so mis nak wat post pasal lecturer plak kali ni.. huhu sebagai seorang student universiti, memang saye x sangkal kite perlu menghormati lecturer, ye x? saye memang salut ngan lecturer yang boleh menghormati student mereka dan bersikap profesional..

saye nak citer sikit ciri2 lecturer yang agak menesenkan student:

1. asek nak marah je, muke mesti nak serius.. adeh, senyum lah siket,, kan senyum tu sedekah.
2. sangat bias. ngan student yang lebih menyerlah, mulelah mencari salah budak2 yang x tau nak menyerlah.. bukan semua student macam tu.. ye x?
3. lempar assignment kat lantai.. memang kejam..
4. high expectation in result/assignment tapi x ajar pon..
5. kene wat nametag sebab senang nak panggil.. oo.. tulis jelah name tu atas dahi..
6. no calling2.. see me only.. wahai lecturer, bukan kah anda bz?
7. kedekut markah.. kalau student tu deserve marks, why not help them?
8. xde perasaan.. kering hati.. ni memang tensen..
9. sore macam dengar x dengar.. adeh..
10. bagi dende yang x sepatutnye.. saye pernah kene dende menyimen taman sebab x lulus test paper (giler terus terang).. apekah??

bukannye ape, kite sebagai student sebenarnye juge mempunyai hak. kadang2 lecturer tidak mahu menerima hak ini. pada mereka, merekalah berkuasa.. hmm saye sebagai student mahu x mahu terpakselah telan aje.. yelah uitm pulak tu.. lecturer pon cakap "berape banyak aje awak bayar untuk yuran uitm sampai nak ade layanan yang bagus?" . (-__-") duit jugak tu, kalau saye ni kaye, x masuk saye uitm..

p/s: pade sesape yang tersinggung , mintak maaf. cite2 saye pon ingin jadi lecturer. tapi mahu tolong anak didik saye menjadi manusia berguna.. jika lecturer terapkan sifat2 negatif, mereka juga akan menggunakan style tersebut dalam hidop mereka.. betol?

3 COMMENTS:

cik hani said...[Reply to comment]

harap xsemua lect ada sifat negetif kn...

mis twit said...[Reply to comment]

haraplah..

Mr. TN_SkY said...[Reply to comment]

hurm...dunia lec~ hehehe...xlrt dah lyn lec yg negatif..hope sem nie my lec is great! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...