Memori Cinta Remaja~


salam petang ahad..

hidop mis sekarang agak kurang memuaskan hati. hati ni sentiasa dirudum pilu dan sedih je.. huhu oklah,, x nak sedih2 lagi.. mis nak citer pasal memori cinta time remaja dulu.

yelah, x sahlah kan kalau tidak pernah ade pengalaman macam ini. mis akan menceritakan ape yang berlaku pada diri saye sendiri dan kawan2 yang lain. name2 tipu akan diberi dek nak menjaga privasi.

umo 12 tahun..

awal kan... hahah time ni mis disukai oleh seseorang. erk.. memang time ni blur giler time disukai orang ni.. menyebabkan mis suke gakla sket2 ,, hakhak.. tapi memang malas nak bercinta. so abaikan jelah.. name panggilan - A. si A satu kelas ngan mis. dia memang pandai dan suke mengacau la kan macam biase. tapi saye x tau nak wat ape -- wat bodo jelah kan.. haha

umo 13 tahun.

first love struck happen.. haha suke someone name B. B ni budak kelas lain. dia memang pandai dan sopan. sangat peramah dan sangat disukai oleh semua. tapi saye rasekan saye tidak layak, so tengok dari jauh lah kan. dalam mase yang same A satu kelas ngan saye. tapi disebabkan sudah suke B, saye abaikan A. haha jahat kan?

tapi mase umo saye 14 tahun, saye bertekad untuk melupakan B sebab best fren saye suke dia. A masih mengacau seperti biase. huhu time ni malas nak pk.. just nak fokus PMR.

umo 16 tahun.

keputusan PMR alhamdulillah ok. saye diterima masuk ke SBP bersame.... A. huuuu.. B masuk SBP (sekolah berasrama penuh lain). isk isk sedih. tapi takpe .. fokus ... SPM. tol? A stil berusaha mengusha. tapi saye memang x mahu.. ntah kenape pon tak tau. walaupun adelah suke sedikit, tapi saye bagi kat best fren saye,, yang sukekan si A. last2 dorang kapel, agak sedih.. tapi lega jugaklah.

umo 18.

masuk matrikulasi. xde sape2 time ni. A pun sudah tiada lagi dalam lingkungan hidup. kurang memberi fokus pada pembelajaran. result pun jatuh. huu kawan2 saye yang putus cinta time ni memang jatuh giler cgpa. saye jatuh sebab x dapat catch up. hmm

umo 19 - 22.

mase ni memang xde sape2. cume dok mematch making kan orang nyer relationship.. macam dr. cinta pun ade. haha

now.

suke seseorang tapi ade orang suke dia. so, biarkan aje.

p/s: sebenarnye mis x kesah lelaki tu pandai ke x, kaye ke x, hensem ke x.. tapi nampak gayenye saye mengagumi seseorang tu dulu sebelum menyukai. memang x leh nafi. lagi satu saye akan mengundurkan diri kalau ade seseorang suke orang yang saye suke sebab saye ni cepat kesian. dan kalau boleh mematchmaking orang tu dengan orang yang saye suke. SUCI x hati? menyampah..

dah meningkat dewasa ni, fikiran haruslah lebih matang. walaupun tanpa cinta, lebih baik mengharapkan cinta PENCIPTA. sebenarnye kalau boleh mis x mahu bercinta, biarla kalau datang tu cinta yang serius. menyukai seseorang boleh membutakan iman, meresahkan hati, dan pabila kembali kepada tuhan kamu, kamu lebih tenang. :)

Comments

Popular posts from this blog

MBA UiTM. Mahu Join?

MyBrain 15 MyMaster : Surat Tawaran, Yuran, Pembayaran Balik

Gong Xi Fa Cai to my best fwen!~