alhamdulillah dah dapat kije.

by - May 16, 2011

salam pagi isnin. hehe

minggu lepas memang agak bz sebab banyak sangat interview yang kene gi. 2 interview dari agency, 2 lagi dari company betul. hmm

interview bermule dengan Teledirect Telecommerce kat KL Sentral sebagai Marketing Exec. saye postpone kan interview pada hari khamis minggu lepas ke jumaat ni sebab agak penat baru balik dari JB ke Shah Alam time tu.

interview kedua di agensi pekerjaan menawarkan interview di DIGI sebagai Customer Service Exec (Call Centre). gi kat agensi tu adelah beberapa orang yang mintak kerje yang same. saye kena melalui Typing Test (berapa cepat anda boleh menaip) dan saya dapat 34.4 wpm. kire oklah tukan.

interview ketiga di agensi jugak tapi ni di petaling jaya. saye pergi bertiga dengan kawan2 saye. kiteorang dapat assesment test kat Maersk. pergh company besar tu. mintak sebagai temporary Customer Exec. assesment dia patut hari ni tapi x gi sebab dah dapat kije. :)

interview keempat adalah di satu company dekat ngan umah. name dia Telepaper. saye gi interview memula mintak kije receptionist je pastu dapat kije Indoor Sales Coordinator. gaji quite okla sebab dekat ngan umah lagipon. so alhamdulillah.

so saye kene cancelkan beberapa interview sebab dah dapat kije. :)

p/s: tips, jangan malu untuk kol terus company / agensi tu, bukan senang nak tunggu kol aje.

You May Also Like

8 comments