Saturday, March 24, 2012

Ada Master Dapat Gaji Besar??

salam petang..

alhamdulillah, mis dapat interview ke dua dari satu international school untuk jadi cikgu. so hari rabu ni interview tu. agak takut sebab interview tu based on IELTS exam. hmm macam mana nak wat persediaan pon x tau lah..

so sebelum ni mis ada interview di satu kolej untuk jawatan lecturer business. tapi yang disuruh adalah mengajar economy. haiihh.. x kesahlah nak ajar papepun kan. asalkan mengajar.

so mis pergi lah interview nak wat mock teaching semua, hmm dah habis, panel pon cakap saya lulus. hmm nak bagi gaji rm1500 - 1800. hmm agak mengejutkan sebenarnye. saya agak gaji bolehlah at least rm2000 ++ kan. tapi... hmm speechless.

hmm dok pikir2, nak cari experience tu memanglah boleh, tapi sebab tempat tu agak jauh, jadinye agak keberatan (ni bukan memilih ye).. ni sebab consider duduk di bandar besar, agak sakit jugaklah. mana nak bayar rumah sewa lagi, kos pergi balik lagi, nak beli kereta memang x dapat lah kan..

so, saya akan pergi jugak mengajar dalam bulan 5 ni , pergi jelah kan.. dapat kerja lebih bagus, berhenti.. senang kan? dapatkan experience dulu.. zaman sekarang ni kerja x boleh memilih, so kalau nak sambung master tu, kalau nak gaji besar sangat pon susahlah siket. melainkan anda dah ada experience yang boleh dikatakan agak kukuh la..

p/s: terharu dengar gaji banyak tu. terasa macam nak kije bank je. wuu kalau x disebabkan keinginan yang padu ni nak menjadi seorang guru, xdenye nak jadi lecturer kan..

0 COMMENTS:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...