Subjek2 MBA UiTM Coursework Full Time Sem 3

salam pagi :)

ok, kita sambung ke subjek2 bagi sem yang terakhir, sem ke 3. sem ni adalah sem paling sibuk bagi pelajar2 MBA kerana adanya research yang perlu disiapkan sebelum VIVA (final presentation). subjek wajib bagi semua pelajar dalam sem ini adalah 3 subjek dan subjek major adalah 2 subjek. total subjek sem ini adalah 5.

subjek wajib.

1. Applied Business Research (presentation)

research hendaklah disiapkan bagi sesebuah kumpulan sekurang kurangnya 2 orang. selepas itu ia hendaklah dibentangkan di hadapan tiga orang pensyarah. mereka akan memberikan markah terakhir bagi subjek ini. 

2. Global Business Isuues

sangat menarik subjek ini kerana ia akan menjadikan anda alert dengan isu isu semasa dunia dan ia juga diajar oleh lecturer yang otai. :)

3. Strategic Management

lecturer kami menggunakan pendekatan permainan GLO BUS. permainan diantara kumpulan2 didalam kelas dan akan dibentangkan di akhir sem. permainan tersebut sangat bersifat kempetitif.

subjek major MARKETING:

4. Product and Brand Management

5. Supply Chain and Distribution Management

subjek2 marketing sangat menarik dan fun! kami sempat ke kuching sarawak bagi menjalankan trip sambil belajar! :))

p/s: good luck in your application! choose ur major wisely! :)

Comments

krolls Qamary said…
cik fatin.
ada beberapa perkara yg sana nak tahu.. saya nak ambik part time.
1. total subject sepjg pengajian.
2. ada berapa majoring?
3. katalah saya ambik majoring marketing.. so total kt/subject standard + majoring ada berapa?

thanks :)
mis fatin said…
@krolls Qamary Salam.
Sorry lambat balas pertanyaan awak. Saya kurang pasti berapa subjek untuk part time. Saya rase sama macam full time cume bezanya awak kena ambil lama siket berbanding full time [penambahan 1 atau 2 sem]. Subjek dalam 17 subjek macam tu per course. Awak boleh tengok balik saya punya blog bahagian mba, saya ada buat pos tentang subjek2 mba. Fyi, saya ambil major marketing, so semua subjek2 tu mmg marketing punye.

Major depends pada student, kalau ad permintaan barulah dibuka. Masa batch saya:
HR, Corporate Mgt, Entrepreneurship, Marketing, n Finance.
Anonymous said…
Hi, instead kalau amik major in mktg, what about in finance?
susah tak? any feedbacks or comments from your batch?

Thank you!
Fatin Husna said…
Masa batch saya xde finance course dibuka Sbb permintaan sikit. So saya kurang arif finance. Sorry

Popular posts from this blog

MBA UiTM. Mahu Join?

MyBrain 15 MyMaster : Surat Tawaran, Yuran, Pembayaran Balik

Slab Slai 2015 / 2016