Bila Proposal Ditolak...

salam pagi..

mis baru baru ni dah siap buat satu proposal untuk PhD. hehe tapi kena buat baru lagi.. sebab apa? sebabnye responden research yang mis nak buat ni.

hoho sebenarnya mis nak tujukan research ni kepada syarikat - syarikat kecil dan sederhana di Malaysia ni tapi disebabkan susah nak dapat data dari SME Corporation merangkap kerajaan punya syarikat tu, so mis batalkan sahajalah niat nak teruskan proposal ni. 

bila fikir balik, memang sedih sebab dah sebulan lebih buat proposal ni, siap beli Malaysian SME punya surat khabar tu. huhu.. 

tips bagi yang nak buat research proposal ni, anda perlu tahu siapa responden anda, jangan pakai sedap je (walaupun minat) hehe.. so bila kena buat proposal baru ni, terasa malas pon ada. nak kena kumpul balik jurnal2 dan baca balik. tensen (>_<")


p/s: good luck pada sesiapa yang nak sambung ke postgraduate punya course! pada yang sambung research mode, perlu pertimbangkan ini!

Comments

boni kacak said…
pergh..kalau saya dah muntah hijau dah tu...
mis fatin said…
@boni kacakhahah kalau dah nak sesuatu tu, x kirelah kan...

Popular posts from this blog

MBA UiTM. Mahu Join?

MyBrain 15 MyMaster : Surat Tawaran, Yuran, Pembayaran Balik

Gong Xi Fa Cai to my best fwen!~