Interview: FTMS College

salam malam.



Jawatan: Marketing Lecturer
Gaji Ditawarkan : ~

ok, kali ni mis nak cerita pasal interview ke FTMS College di Pasar Seni. Senang je nak pergi sini. naik LRT. 

ok, interview FTMS College ni ada 2 stages:

stage pertama: Interview
stage ni mis perlu bawa copy sijil2 untuk diberikan kepada management. dah bagi, mis pergi ke dalam satu kelas di mana calon2 lain pun menunggu di situ. menunggu untuk diinterview oleh 2 pensyarah. ramai juga calon. nak dekat 30 orang.

esoknya, mis dapat email, mis berjaya ke stage ke dua, iaitu mock teaching. 

stage kedua: Mock Teaching
untuk mock teaching ni, mis kena buat slide powerpoint dan copy slide itu untuk diberikan kepada 3 panel (pensyarah). sepatutnya kena bawa laptop. tapi mis tidak diinform, terpaksalah pinjam laptop calon kat situ. nasib calon tu baik bagi pinjam.

mis jugak buat mock teaching menggunakan marker pen dan conteng2 kat white board. panel2 hanya tanya tentang slide sahaja, tidak menyimpang ke benda yang lain.

p/s: jangan lupa bawa barang barang penting ke interview. dan selalulah bertanya kepada admin barang apa yang perlu dibawa sebelum kesana. -_-"


Comments

Popular posts from this blog

MBA UiTM. Mahu Join?

MyBrain 15 MyMaster : Surat Tawaran, Yuran, Pembayaran Balik

Gong Xi Fa Cai to my best fwen!~