Borang Pengesahan Maklumat - My Brain 15

by - December 02, 2012

Assalamualaikum. Salam pagi. :)

ok, mis baru2 ni ada terima satu email dari salah seorang pembaca tanya macam mana nak isi Borang Pengesahan Maklumat yang ada dalam post mis yang INI.

ok, untuk menjawab pertanyaan pembaca saya, iaitu dia kurang jelas bagaimana nak isi borang tu. jawapan saya:

borang ini ada 4 pengesahan yang perlu dibuat:

1. PENGESAHAN DARI PENDAFTAR / PEGAWAI SUMBER MANUSIA IPT

ok yang bahagian ni, OLEH PENDAFTAR / PEGAWAI SUMBER MANUSIA IPT, ni kalau anda x bekerja lagi, pergi IPT yang offer tu, ke admin dia dan mintak pengesahan.

2. PENGESAHAN OLEH MAJIKAN

ni kalau anda x bekerja, x perlu isi. kalau awak bekerja, bahagian atas ni x perlu isi, isi bahagian ni oleh majikan tempat anda bekerja.

3. PENGESAHAN OLEH BENDAHARI / PEGAWAI KEWANGAN IPT

yang ini wajib isi di bendahari IPT tempat anda dpt offer pengajian. kalau dapat uitm shah alam, bendahari universiti tempat lain. anda perlu tanya admin fakulti anda untuk ke bendahari bagi mendapatkan pengesahan.

4. PENGESAHAN OLEH PENGADIL

yang ini kena isi macam buat resume tu (referee). yang kenal anda lebih 3 tahun.

p/s: memang agak ambil masa. tapi nak scholar ni, kena pergi jugaklah kan. hehe :P

You May Also Like

7 comments