Dari Meja Admin: Yes, Biasiswa Makin Berkurang.

salam malam.

setelah bertungkus lumus dengan phd yang tak sudah sudah, miss hari ni try luangkan masa kat blog kesayangan ni. :)

ok, ramai yang tanya miss macam mana nak apply biasiswa, ataupun ada tak miss tau mana mana biasiswa nak sambung belajar. huhu. miss tak berapa tau sangat sebabnya... news biasiswa dah jarang keluar.

biasiswa mybrain nampaknya pun tak ada buat masa ni, so apa yang miss sarankan untuk bagi yang nak sambung belajar tu.

1. Tunggu ekonomi ok sikit. Mungkin akan ok beberapa tahun. apa yang miss tahu, bila minyak naik harga, ada harapan ekonomi ok. T_T insyaallah ekonomi ok, education fund pun akan disuntik kembali.

2. untuk yang nak sambung dalam beberapa tahun ni, bagi yang ambik research miss sarankan try tengok fellowship universiti. mugkin ada untuk jadi research assistant. tapi kan.. bayaran dia mungkin sangat sikit.

3. try cari biasiswa luar negara. german is free education fee..

4. try cari biasiswa kerajaan negeri. baru2 ni selangor ada keluar biasiswa pelajaran.

5. zakat.

p/s: hmm.. hopefully ekonomi makin ok, sebab pemegang biasiswa ni pun takde duit dah sebab banyak bajet kena cut. huhu..


Comments

James Lackey said…
Thanks for such a great amount for sharing this amazing information! I am anticipating see more posts by you! Those are lovely! I cherish how they illuminate, such an extraordinary thought!
custom essay writing service

Popular posts from this blog

MBA UiTM. Mahu Join?

MyBrain 15 MyMaster : Surat Tawaran, Yuran, Pembayaran Balik

Slab Slai 2015 / 2016