Ben Ashaari Bicara Cinta Sekali Lagi~

by - May 16, 2011

salam petang..


wahah.. Ben wat satu segmen agak personal kali ni. nak tanye pendapat blogger tentang DUNIA PERCINTAAN.


nak join, klik banner. pengalaman ye.. hihi saye bagi pendapat jelah. ok, BERCINTA DAHULU atau NIKAH DAHULU?

mane agaknye kamu pilih? berpeluh2 ni nak pilih...

meh saye bagi sedikit penceritaan..

mule2 sebelum bercinta, senang hati, selalu cakap "ade aku kesah??"

bile dah bercinta, terkenang2, terindu2.

makan x kenyang, tambah dahage.. hehe


gelak sorang2 macam orang x betol.


tapi hati bahagia len macam punye..

bile gadoh.. hidop mule jadi sasau.

rase macam nak sepak orang pon ade. jadi marah kat orang lain pulak.

bile da berbaik, hidop jadi terang! hati jadi bahagia.


tetibe ade pulak yang mintak clash, rase macam x bernyawa lagi.

bila hubungan x menjadi, hati pon jadi redha. bermulalah penyesalan.


ok, itulah penceritaan saye tentang dunia percintaan SEBELUM nikah. hehe memang x dinafikan pengalaman clash membantu sesetengah orang untuk bangkit kembali dan menjadi lebih kuat.

keadaan menyukai orang dan fall in love ni kite kadang2 x leh nak lari , cume mungkin boleh kontrol. tapi satu yang pasti time kapel ni , keserabutan dia memang lah sangat tensen. tapi depend pade individu gak kan.

ade orang cakap, kalau da jumpe jodoh kite pun, kite x perlu cakap banyak, x perlu gaduh banyak, hati tenang je. wallahualam. tapi memang bercinta selepas nikah tu lebih baik sebab lebih meyakinkan. ye x? orang cakap kene bercinta dulu sebab nak kenal hati budi seseorang, tapi islam mensarankan kite mengenali seseorang itu semasa pertunangan bile da berjumpa dengan ahli keluarga masing2. kalaupun pertunangan itu diputuskan, kita masih ade keluarga untuk memberi semangat.

yang penting, kapel pade saye adalah satu bentuk dugaan yang diturunkan. kite perlulah mencintai tuhan yang satu (ALLAH SWT) kerana betapa besar pun dugaan yang diberikan, kite mampu mengharunginye dengan sabar.

p/s: hoho credit to Crazy Rabbit Emoticon. saye ni x pandai lukis sendili.. pape yang ditulis di sini hanyelah pendapat semata - mata. peace!


You May Also Like

11 comments